Πάρος… Ένα από τα περίφημα νησιά των Κυκλάδων με εξαιρετικές παραλίες, μαγευτικά τοπία και με σύμμαχο την μεγάλη ιστορία και την παράδοση της στο Αιγαίοparos naousa port Πέλαγος. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον και τιμή,  είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω αυτό  το ανεπανάληπτο νησί, την  μυθική Πάρο.

Η Πάρος χαρακτηρίζεται από την έντονη γραφικότητα της αφού κατεβαίνοντας από το πλοίο στην Παροικία 2 χρώματα κυριαρχούν, το λευκό και το μπλε. Περπατώντας στα αναρίθμητα λιθόστρωτα σοκάκια του νησιού, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια άλλη εποχή, πιο ήρεμη, ενώ τα ασβεστωμένα σπίτια με τα μπλε παραθυρόφυλλα και τις καταπληκτικές βουκαμβίλιες σε μαγνητίζουν.

Οι κάτοικοι του νησιού ασχολούνται με την κυρίως με την αλιεία, την γεωργία και την κτηνοτροφία. Ονομαστά επίσης είναι τα άσπρα μάρμαρα του νησιού ενώ μεγάλο μερίδιο και συμβολή στην οικονομία της Πάρου έχει ο Τουρισμός.

Πολλοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο  φτάνουν στην Πάρο για να χαρούν τις μοναδικές ακρογιαλιές, τα paros naoussa squareκαθαρά νερά στους κολπίσκους του νησιού, τον ήλιο, τα γραφικά σοκάκια, τα ιστορικά μνημεία και τα μουσεία
του. Το μεγαλύτερο όμως αξιοθέατο είναι ο Ναός της Καταπολιανής ή Εκατονταπυλιανής ο οποίος χτίστηκε αρχικά τον 4ο αιώνα και προσελκύει κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερους πιστούς.

Μεγαλύτερες πόλεις του νησιού είναι η Παροικία και η Νάουσα. Η Πάρος διαθέτει καταλύματα με εξαιρετικές προτάσεις διαμονής, σε όλο το μήκος και πλάτος του
νησιού και μπορείτε να μείνετε σε Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια και Διαμερίσματα, Στούντιος και Βίλλες.

 

 chroma paros